Privacyverklaring


Privéleven

Pfizer erkent het belang van de bescherming van persoonlijke informatie en persoonsgegevens en houdt zich aan zijn verplichtingen ten opzichte van de Belgische wetgeving, waaronder de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Daarom doen we alles wat in ons vermogen ligt om het privéleven van alle bezoekers van onze site te beschermen. In deze context zoeken we altijd het beste evenwicht tussen onze commerciële belangen en uw verwachtingen inzake de bescherming van uw privéleven. Hieronder leest u hoe we de gegevens gebruiken die we verzamelen wanneer u onze site bezoekt.

Identificeerbare persoonsgegevens

Door u in te schrijven op een Pfizer-website, geeft u de toestemming aan Pfizer om uw persoonsgegevens te bewaren en deze voor de hieronder beschreven doeleinden te gebruiken in overeenstemming met de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Pfizer mag uw gegevens en die van uw kind gebruiken om u gedrukte of digitale publicaties, telefonische boodschappen of sms'en, en/of andere communicaties via email te sturen, onder voorbehoud van uw uitdrukkelijke toestemming daartoe tijdens uw inschrijving op een Pfizer-website of nadien. U kan op eender welk moment uw inschrijving voor deze diensten opzeggen.

Op die manier bevestigt u uw wens een herinnering per sms te ontvangen van de nadering van de vaccinatiedatum voor uzelf of uw kind, en bevestigt u uw toestemming tot het gebruik van uw gegevens en/of die van uw kind om al uw vragen in het kader van www.pneumo.be te beantwoorden.

Pfizer maakt deel uit van een globale groep, en uw gegevens zouden binnen en buiten de EER kunnen worden doorgestuurd (waaronder de Verenigde Staten)  waar de regels betreffende de bescherming van de persoonsgegevens niet dezelfde zijn als in België. Pfizer neemt de nodige technische maatregelen om te verzekeren dat de persoonsgegevens niet toegankelijk zijn voor onbevoegde personen.

Pfizer respecteert de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens. Enkel Pfizer, de andere Pfizer groepsentiteiten en de onderaannemers die belast zijn met de verwerking van persoonsgegevens, krijgen toegang tot uw persoonsgegevens.  In voorkomend geval zal Pfizer verplicht zijn door de rechtbank of krachtens de wet uw persoonsgegevens openbaar te maken.  Pfizer zal dan de mogelijke inspanningen leveren om u daarvan te verwittigen, tenzij wettelijk verboden.

Uw gegevens zullen tijdens de hele duur van uw inschrijving door Pfizer worden bewaard. Op de "Prikkalender” pagina van deze site kunt u op elk ogenblik toegang hebben tot de rubrieken “Gebruikersprofiel” om uw persoonsgegevens en die van uw kind te raadplegen en kan u uw profiel wijzigen of verwijderen. Indien u eender welke andere gegevens wil raadplegen, wijzigen of verwijderen, verzoeken we u om een e-mail naar werespectyourprivacy@pfizer.com  te sturen.

Gebruik van cookies

Pfizer wenst de bezoekers van haar websites te informeren over het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer, smartphone of tablet worden geplaatst via uw internetbrowser. De cookies worden getransfereerd op de harde schijf van uw toestel wanneer u onze website bezoekt. De cookies laten ons systeem toe om u te herkennen wanneer u later onze website opnieuw bezoekt. Zo kunnen wij uw gebruik van de site verbeteren.

Cookies kunnen ofwel tijdelijk zijn (session cookies) ofwel permanent. Session cookies zijn enkel actief gedurende de tijd dat u de website bezoekt en worden verwijderd wanneer u de browser sluit. Permanente of tracking cookies blijven op uw harde schijf wanneer u de website verlaat, totdat u manueel de cookies verwijdert of totdat de browser de cookies na een bepaalde tijd verwijdert. Bepaalde cookies worden gebruikt om voorkeuren van de bezoeker te bewaren, zoals bijvoorbeeld de taalvoorkeur, zodat de bezoeker deze informatie niet opnieuw moet ingeven bij een volgend bezoek aan dezelfde website. Andere cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt of dat een websiteapplicatie correct werkt.

De meeste browsers zijn zo ingesteld dat zij de cookies gebruikt op onze website aanvaarden. U kan echter de parameters van uw browser aanpassen teneinde deze cookies uit te schakelen. De volgende links geven u uitleg hoe u de parameters van uw browser kan instellen:

–         Internet Explorer : http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Block-enable-or-allow-cookies 

–         Chrome : https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl

–         Firefox : https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-in-en-uitschakelen-websites-voorkeuren

–         Safari : http://support.apple.com/kb/PH5042

Hou er wanneer u cookies uitschakelt wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen misschien niet mooi zullen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zult kunnen gebruiken.

Hieronder vindt u een gedetailleerde lijst van alle soorten cookies die Pfizer op deze  website gebruikt of zou kunnen gebruiken in de toekomst:

Essentiële cookies

Bepaalde technische cookies zijn noodzakelijk om te kunnen surfen en zij worden niet rechtstreeks op onze website gememoriseerd noch zijn ze rechtstreeks toegankelijk vanop onze website. Deze cookies bevatten geen ander persoonlijk gegeven dan uw IP-adres, dat noodzakelijk is om op het internet te kunnen surfen. Ze zijn bijvoorbeeld nodig om de gebruiker te helpen bij het surfen op de website of om te kunnen terugkeren naar de vorige pagina’s. U kunt deze cookies controleren via de parameters van uw browser, maar als u ze verbiedt kan dat de correcte werking van onze website in de weg staan. 

Statistische cookies

De statistische cookies (of analytische cookies) verzamelen informatie over uw surfgedrag op onze website. Met die informatie kunnen wij onze website verbeteren en gebruiksvriendelijker maken. Dit statistisch onderzoek is strikt anoniem maar we kunnen daaruit afleiden welke pagina’s het meest of het minst worden bezocht en de algemene gebruiksgewoontes van onze website kennen. Het is ook een middel om de surfproblemen op te sporen die zich op onze website voordoen en om na te gaan hoe doeltreffend de publiciteit is van onze eigen producten. Wij gebruiken voor bepaalde analyses Google Analytics. U kunt dit op verschillende manieren uitschakelen naargelang de browser die u gebruikt (modules en extensies van derden, blokkering van de website www.google-analytics.com/*,...)

Functionele cookies

Daar waar het nuttig is kunnen wij gebruik maken van functionaliteitscookies. Deze onthouden de keuzes die u maakte op onze website: de geraadpleegde diensten, de taalvoorkeur, etc. Deze informatie wordt uitsluitend opgeslagen op uw toestel en wij gebruiken ze alleen in anonieme vorm.

Cookies van de derde partij

Wij werken samen met derden om bepaalde inhouden of bepaalde functies te kunnen aanbieden: het betreft YouTube-video’s, Facebook-links, Twitter-links en cookies van online-reclame-agentschappen.

Flash cookies

Bepaalde pagina’s van de website vertonen “Adobe Flash Player” videoanimaties. Om ze te kunnen afspelen zijn er cookies nodig om uw parameters en uw voorkeuren te kunnen memoriseren. Flash cookies worden opgeslagen op uw toestel maar worden niet door uw browser beheerd. U moet gebruik maken van de daartoe bestemde middelen of rechtstreeks naar de website van Adobe gaan. Deze website legt uit hoe je de Flash cookies kunt uitschakelen: http://helpx.adobe.com/flah-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html/. Als de Flash cookies uitgeschakeld zijn, kunt u de inhoud van een video niet meer lezen. Om de Flash cookies uit te schakelen moet u op de website van Adobe het configuratiepaneel gebruiken: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html   

Wijzigingen

Ons beleid inzake cookies en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer kan elk moment gewijzigd worden. Gelieve deze website van tijd tot tijd te raadplegen om op de hoogte te blijven van enige wijziging.