Volwassenen vertellen

Catherine

"Als iemand met een gezonde levensstijl die nooit eerder ademhalingsproblemen had, had ik nooit gedacht dat ik het risico liep om longontsteking door pneumokokken te krijgen."

Meer informatie

Chris

"Voor ik zelf een longontsteking door pneumokokken kreeg, waren een aantal van mijn vrienden me al voorgegaan. Ik heb daaruit geleerd dat deze ziekte elke persoon op een andere manier aanpakt."

Meer informatie

Annick

"Als je al eens een longontsteking hebt gehad, moet je niet denken dat zoiets jou nooit meer kan overkomen. Neem alle mogelijke voorzorgen zodat je niet opnieuw in het ziekenhuis belandt, zoals ik."

Meer informatie

Leo

"De dag dat mijn echtgenote Annick dringend in het ziekenhuis opgenomen werd met een longontsteking, was een van de meest beangstigende van mijn leven. Ik heb een paar lessen geleerd uit die periode."

Meer informatie

Michael

"Longontsteking is een taaie ziekte. Toen ik de diagnose kreeg, besefte ik niet hoelang het zou duren om te herstellen; uiteindelijk moest ik drie maanden rusten. In bed! Dan begrijp je wel dat ik 'voorkomen' voortaan belangrijker vind dan 'genezen'."

Meer informatie